Warning: Attempt to read property "slug" on null in /home/4zida/domains/blog.4zida.rs/public_html/blog/wp-includes/taxonomy.php on line 4655

Ukrasi za jelku od drveta

Ukrasi za jelku od drveta su sjajna stvar da se zabavite sa najmlađima tokom decembra. Prave se jako jednostavno, materijal verovatno imate u kući, a rezultat je prelepa, originalna jelka. Lepo okićena jelka svaki stan čini toplijim i lepšim, pa i ako je u pitanju garsonjera. U pitanju je stari dobri dekupaž, poslednjih godina jako popularan u enterijeru i ukrašavanju doma. Pa i u dekoriasanju jelke, zašto da ne! Za dekupaž su vam, naravno potrebne salvete, što šarenije i sa što više motiva, to bolje. Najbolje bi bilo da su motivi na salvetama novogodišnji, ali možete koristiti i druge. U specijalizovanim radnjama možete i naći dekupaž papir i tzv. pirinčani papir koji možete da iskoristite da pravljenje ukrasa za jelku od drveta.

Sve što vam je potrebno je:

  • Parčići drveta debljine od 0,5 -1 cm
  • Bela boja za drvo
  • Lepak
  • Četkica
  • Salvete sa novogodišnjim ili nekim drugim motivima
  • Silikon
  • Mašnice
  • Deblji konac

Prvo  što treba da uradite da bi dobili lep ukras za jelku od drveta je da isečete drvo na željene oblike (krug, zvezda, kocka, šta god poželite). Najjednostavnije je da deblje  grane isečete na oko 0.5 cm. Pri vrhu napravite rupicu, kroz koju ćete provući konac. Lepo je kad je taj konac u boji drveta, ali možete koristiti i žicu, satenske trake, šareni konopac, šta god vam padne na pamet.Na isečene komade drveta treba da namažete sloj bele boje za drvo. U zavisnosti od boje, biće vam potrebno jedan ili maksimalno dva sloja. Naravno, boja za drvo ne mora da bude bela, ali će se motivi sa salveta najbolje videti na beloj boji. Kada se ukras za jelku od drveta osuši, premažite ga lepkom i odmah preko stavite dezen koji ste isekli sa salvete. Od salvete uzimate samo gornji, tanji sloj na kojem je motiv. Motiv sečete makazicama ili ga pažljivo iscepkate. Onda će imati još rustičniji izgled. Kada se osuši motiv sa salvete, možete da prelakirate ukrase ali i da ostavite tako. Ukoliko nemate lak za drvo, poslužiće i najobičniji providni lak za nokte. Možete da dodate šljokice, bilo da su prave ili je u pitanju lak za nokte sa šljokicama. Od satenskih trakica napravite mašnice koje ćete zalepiti silikonom ili lepkom prvi vrhu,ispod rupice za konac.

Vaši novi ukrasi su spremni za jelku! Inspiracija je svuda oko vas, samo je potražite! Jelka i ukrasi ne moraju da budu skupi!

Podeli ovaj tekst: