Warning: Attempt to read property "slug" on null in /home/4zida/domains/blog.4zida.rs/public_html/blog/wp-includes/taxonomy.php on line 4655

Natalija Milosavljević : Kakav ti je stan – takav ti život!

Poznata voditeljka Radija S, Natalija Milosavljević već 9 godina živi u garsonjeri u prelepom delu Banovog Brda.

Garsonjera ima samo 19 kvadrata ali ju je uredila tako da izgleda kao da je veća, pa je veoma brzo shvatila da samci mogu živeti i u tako malom prostoru sasvim lepo i da taj prostor može biti veoma funkcionalan.

Natalija Milosavljević

Koji je tvoj prvi savet za nekog ko ovih dana ulazi u mali stan, garsonjeru?

Najpre morate iskoristiti sve prednosti malog stana, a to je da vam sve može biti pri ruci i da ćete uvek manje vremena potrošiti na spremanje i sređivanje stana nego na bilo koji drugi veći stambeni prostor. I što je najvažnije, tih 19 kvadrata je samo vaših i ne delite ih ni sa kim, kao što se to obično dešava kada ste sa nekim u dvosobnom stanu pa često nemate ni toliko … Tako sam ja odabrala krem belu boju da bih „otvorila“ prostor u kojem boravim kao i pastelne boje koje mi se nalaze na presvlakama, jastucima i ostalim detaljima ali tek toliko da mi stan ne bi izgledao suviše sterilno. Ostalo je stvar ukusa onog ko će živeti tu, ali ne zaboravite da mali stan ne trpi mnogo detalja, mnogo boja, i da zaista nema mesta za stvari koje ne koristite i budi-bog-zašto ih čuvate.

POGLEDAJTE: STANOVI ZA PRODAJU I IZDAVANJE

Natalija Milosavljević

Kako si rešila večiti problem u garsonjeri, da ti nije sve vidljivo i da nemaš osećaj da sediš u isto vreme u dnevnom boravku i u kuhinji npr.?

Policom. Jednostavno sam policom sa 8 pregrada koje idu u visinu, pregradila u delu između kuhinjskog dela i boravišnog. Na ovaj način sam rešila i taj problem, da mi se ne vidi frižider, mikrotalasna i sudopera iz dnevnog boravka a i lepše je kada iz kuhinjskog dela ne vidite trosed već imate osećaj da je to u drugoj prostoriji.

Natalija Milosavljević

S obzirom da ženskoj osobi uvek ima malo prostora za garderobu, kakav savet možeš dati ženama koje žive u garsonjeri, povodom pakovanja garderobe?

Jedan dvokrilni ili trokrilni orman je sasvim dovoljan za sezonsku garderobu, a ova koja se trenutno ne nosi, spakovana je u kutije kupljene u Emmezeti, po izuzetno niskim cenama. Važno je samo da su kutije iste, i da tako spakovane čine jednu celinu i ne smetaju u garsonjeri. Inače, sve što se kupuje u garsonjeri mora da bude po mogućstvu jednobojno ili svetlije ako je sa više boja, da se prostor ni u jednom delu ne bi „zatvorio“. Tako i kutije, ukoliko se uklope u prostor izgledaće kao da su nastavak ormana.

Natalija Milosavljević

Da li voliš detalje i koje detalje ili dekoraciju preporučuješ za garsonjere?

Volim detalje ali ne volim mnogo detalja! Nekada i dve vinske kristalne čaše postavim pored belog svežnja cveća i na polici to može da izgleda lepo, suptilno. Nekada na belom stolu postavim dekupaž podmetače tako da razbijem jednostavnost. Ali to je sasvim dovoljno. Jer, u stanu vam je kao u životu. Treba biti umeren.

N1

Ne kažem za džabe ponekad kada me pitaju, kakav ti je stan – takav ti je život!

Podeli ovaj tekst: