Warning: Attempt to read property "slug" on null in /home/4zida/domains/blog.4zida.rs/public_html/blog/wp-includes/taxonomy.php on line 4655

U koje boje da obojite zidove u stanu?

Golim okom čovek može da raspozna bar 2000 različith nijansi. Boje imaju u našem životu bitnu ulogu jer utiču na raspoloženje. Svako od nas ima svoj omiljeni spektar boja, ali i boje koje nam ne odgovaraju. Boje u Vašem stanu definišu Vas, prostor ali i kompletno raspoloženje osobe koja boravi tu. Zato pre nego što odlučite da krečite stan, razmislite koja boja je za Vas idealna.

Prostorije u kojima se radi (kuhinja, dnevna, radna ili dečija soba) mogu podneti jače boje, ali nemojte preterivati. Crveni i žuti detalji su pravi izbor. Crvenu boju možete voleti ili mrzeti, ali ona nikog ne ostavlja ravnodušnim.

U koje boje da obojite zidove u stanu? - crvena
U koje boje da obojite zidove u stanu? - zuta

U prostorijama koje koristite za odmaranje i uživanje (spavaća soba, kupatilo) treba da dominiraju mirne i nenametljive boje (npr. zelena, plava). Zelena boja snižava pritisak, smiruje živce, uklanja iscrpljenost i nesanicu.

U koje boje da obojite zidove u stanu? - zelena

Bela boja čini da svaki mali prostor izgleda veće i prostranije, ali dodajte stanu malo boje, ne morate u svaku prostoriju i ne morate sve zidove. Stan okrečen prijatnim bojama, u skladu sa namenom prostorije povećava i cenu kvadrata nekretnina.

 

Podeli ovaj tekst: